Over ons

Vrancken is een groothandel in bakkerijgrondstoffen, confiserie en gist. Al jaren beleveren wij de Belgische markt met onze producten. Sinds de overname van Bakeplus (NL), hebben wij ook ijsgrondstoffen toegevoegd aan ons assortiment. Naast de basisgrondstoffen zijn wij ook verdeler van de merken Mec3 en Pernigottii voor de Belgische markt. 

Onze locatie is gevestigd in Bree, met eigen en extern transport brengen wij de door u bestelde goederen op locatie. 

Ons verhaal

Bakeplus en de familie Sars kennen een lange historie. De familie stond aan de wieg van de organisatie en verschillende familieleden stonden aan het roer van het bedrijf.


 

Opa Sars richtte in 1934 een meelhandel op in Waalwijk. Met paard en wagen beleverde hij bakkers. Niet eenvoudig, zo vlak voor de Tweede Wereldoorlog. Toen het meel op de bon kwam, moest hij zijn wagen in de schuur zetten. Na de oorlog moest hij weer helemaal opnieuw beginnen.

Vooral doorzettingsvermogen en het benutten van kansen zorgden ervoor dat het bedrijf Grobak groeide. 

In de loop der jaren volgden de nodige overnames en samenvoegingen van Brobanka, Sars Waalwijk en Bouman en Küppers. 

In 2011 fuseerden Bakeplus en Grobak tot het huidige Bakeplus. Rob Sars, de neef van Bob, kreeg de leiding. In 2015 vertrok de laatste Sars uit het bedrijf en kwam de leveranciersorganisatie in handen van een investeringsmaatschappij.

Nu zwaait Bob Sars sinds maart 2019 de scepter. Daarmee is een traditie in ere hersteld en wordt het familiebedrijf weer geleid door een Sars.

Over Bakeplus

Bakeplus is sinds 1934 een actieve, vooraanstaande leverancier van een compleet assortiment ingrediënten voor bakkers, banketbakkers, patissiers, ijsbereiders en food bedrijven.

Wij zijn een totaal leverancier voor bakkerij- en ijsbenodigdheden en we kunnen onze klanten integraal ontzorgen in de supply chain.  Wij hebben als grossier een breed en diep assortiment aan ingrediënten, merkartikelen, private label, hardware en import artikelen. Daarnaast beschikken wij over 2 magazijnen zodat we een landelijke dekking ten aanzien van distributie kunnen realiseren met 26 vrachtauto’s . Wij kunnen onze klanten tevens ontzorgen ten aanzien van inkoop, marketing ondersteuning en advies.

Wij zijn een laagdrempelige organisatie, die meegroeit met de markt en haar klanten.  Wij willen graag maatwerk leveren in onze dienstverlening aan de klant en proberen door een individuele benadering de juiste ontzorging te bieden in de supply chain. Ontzorgen 

Wij hebben ons ten doel gesteld onze klanten te ontzorgen in de supply chain.  Dit doen wij door onze klanten te informeren en, middels een persoonlijke benadering en begeleiding, onze dienstverlening af te stemmen naar de behoefte van onze klanten. Hierdoor kunnen wij optimaal presteren tegen een optimale prijs zodat de supply chain op maat is geborgd voor onze klanten. 

 

Assortiment 

Belangrijk in de supply chain is een breed assortiment. Daarnaast hebben wij als specialist ook een diep assortiment. Door deze veelzijdigheid kunnen we altijd de optimale product mix voor onze klanten samenstellen. 

 


Distributie

Ten behoeve van de distributie van onze goederen, hebben wij een veelzijdig distributie apparaat met twee magazijnen en een groot wagen park. Hiermee kunnen wij aan de verschillende behoeften van onze klanten voldoen. Middels vaste routes met een landelijke dekking, kunnen we overal op maat leveren.